Filmpjes puppytraining

Het hondje van mijn neefje Nicolàs, Leafke Ids van ’t Buske, roepnaam Pongo, heeft de eerste zes maanden van zijn leven bij ons gewoond voordat hij met mijn broer en zijn gezin naar Shanghai verhuisde. Samen met zijn broer Shaan, zus Amy en een andere jonge Stabij Mees heeft hij de puppycursus met mij en bij mij gedaan want naast cursist was ik ook instructeur.

De eerste les op zondag 6 mei 2012.

Het netjes leren aan de lijn lopen begint al vroeg! Het wandelt wel zo prettig als de hond niet trekt en niet hinderlijk voor je voeten loopt.

Les 2 Aandacht houden van de hond terwijl een andere hond er langs loopt. De uitdaging wordt steeds groter.
Les 3 Het volgen wordt uitgebreid met het vasthouden van een apport. We doen de eerste beginselen van een spoortje en we sturen de hond vooruit m.b.v. een snoepje.

Les 4 Een les waarin we de hondjes laten zwemmen. Loop gewoon met de hond het water in alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Beloon niet uitbundig maar moedig wel aan. Het moet niet ‘bijzonder’ worden maar net als lopen gewoon een normaal onderdeel van het leven.

Les 5 De hondjes leren te liggen op commando en te blijven liggen terwijl de eigenaar een stapje bij ze vandaan doet. Ze leren door een tunneltje te lopen en verleiding te weerstaan.


Les 6 film 1 Tijdens de hele oefening wordt er niet gesproken. Toch snapt Pongo precies wat ik wil.


Het vervolg van les 6 De pups worden steeds meer uitgedaagd. Er wordt niet meer beloond voor het zitten maar pas als de oefening volbracht is. De uitgestelde beloning noemen we dat.


Les 7 We proberen het apporteren verder uit te bouwen. De nadruk ligt op het vasthouden en dat wordt ook beloond terwijl het loslaten verder niet beloond wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.