Over Ons

Vakantie China Jiuzhaigou-66Wij zijn Bertus en Brigitte Elsman. Wij wonen in Duiven, een plaats in de streek de Liemers onder de rook van Arnhem. We hebben een dochter en een zoon die inmiddels volwassen zijn en op zichzelf wonen. Bertus werkt als werktuigkundige (engineer) en daarnaast helpt hij Brigitte in hun dierenspeciaalzaak: Sascha Diertotaal

Vanuit mijn beroep als eigenaar van een dierenspeciaalzaak volg ik steeds cursussen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de huisdierenbranche. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige voor honden- en kattenvoeding en geef advies op maat, vaak in opdracht van de dierenarts. Daarnaast heb ik het diploma genees- en bestrijdingsmiddelen, basiskennis dierenspeciaalzaak en het diploma terrarium kennis. Verder heb ik de kynologische cursussen KK1, KK2 en E&B succesvol afgerond en ben dus aspirant keurmeester maar ik heb niet de ambitie om daarmee verder te gaan.

Behalve het uiterlijk van de hond heb ik me ook verdiept in het gedrag. Het één kan volgens mij niet zonder het ander. Aangezien jachttraining mijn grote hobby is heb ik daarin een opleiding gevolgd tot instructeur. Ik heb een paar jaar les gegeven op een hondenschool als instructeur puppy- basis- en jachttraining tot de hondenschool plaats moest maken voor woningbouw. In 2014 en 2015 ben ik instructeur geweest bij de KJV groep Veluwse Vallei in Lunteren. Daarnaast gaf ik enkele uurtjes per week les bij hondenschool Back 2 Dog Basic. In 2014 / 2015 heb ik de opleiding tot “hondenspecialist” bij hondenspecialist Arnoud Busscher gevolgd en succesvol afgerond en inmiddels werk ik onder de naam Hondenwijs als puppycoach en gedragstherapeut en heb ik enkele jachttrainingsgroepen onder mijn hoede. (de website van Hondenwijs is nog in ontwikkeling maar op facebook is Hondenwijs al wel te volgen)

Ik heb een aantal jaren samen met andere Fryske hounen liefhebbers getraind maar ben wegens gebrek aan tijd hiermee gestopt.
Op het Fryske hounen in actie blog staan foto’s van die trainingen.