Sascha

Sascha werd geboren op 4 april 1987 bij een boer in Halle in de Achterhoek.
Ze lag in een donkere schuur in stro. Ze kwam direct naar ons toe en wisten: dit pupje zou bij ons gaan wonen.
Sascha was al 9 weken en had weinig van de wereld mee gekregen. We woonden destijds in Heemskerk op 4 hoog in een flat maar we zouden enkele weken later gaan verhuizen naar Beverwijk naar een normale woning. Nou, dat was maar goed ook want Sascha was nog nooit ontwormd of gevaccineerd dus toen dat gedaan was hadden we een lopende giertank in huis. De poep spoot er letterlijk uit en we vreesden voor haar leven. Gelukkig knapte ze daarna op maar van mijn vloerbedekking kon soep getrokken worden… Behalve die diarree heeft Sascha nog nooit wat gemankeerd.

sascha-een-half-jaar-oud
Sascha als pup op het veld tegenover ons huis.

Sascha was een kruising Stabij en een mix-hondje met het uiterlijk van een flinke worst op te dunne korte pootjes, bepaald geen type waar je een pup van zou willen. Sascha leek helemaal niet op haar moeder en dat is haar redding geweest. Ze was met 9 weken al groter dan haar moeder.

We hebben een geweldige hond aan haar gehad. Trouw en aanhankelijk (misschien een beetje té) en ze luisterde perfect. Ze ging overal mee naar toe en was ook altijd welkom. Als ik boodschappen ging doen lag Sascha buiten voor de winkel zonder lijn te wachten tot ik terug kwam. Menig uurtje hebben we doorgebracht op het veld direct tegenover ons huis waar de hele buurt met de hond kwam. Terwijl de buren de gebeurtenissen van de dag met elkaar doornamen speelden en renden de honden over het veld. Als we naar huis gingen renden de honden de ijzerhandel van buurman Harrie binnen voor een hondenkoekje die hij achter de toonbank had staan. Jaren later gingen we op bezoek in Beverwijk en toen we langs de ijzerhandel kwamen stoof Sascha als vanouds naar binnen voor een koekje. Gelukkig had Harrie nog steeds een pot staan en herkende hij zijn oude buurhondje nog.

Sascha ging mee naar Duiven waar we in 1990 naar toe verhuisden. Ook in Duiven gingen we naar een veldje waar andere mensen en honden kwamen. Dagelijks ging ze mee naar school om de kinderen te brengen en te halen. Toen we in 1999 onze winkel startten lag Sascha altijd buiten op de stoep. Ze oogstte heel wat aaitjes en scoorde heel wat koekjes.
We hebben niet lang hoeven nadenken over de naam van onze winkel. Naar zo’n fijne hond vernoem je graag je dierenspeciaalzaak!

Sascha is lang een gezond hondje geweest maar toen ze ongeveer 12 jaar was heeft ze zich ernstig verstapt. De rug heeft een flinke optater gehad en ze had veel pijn. De laatste jaren kreeg ze pijnstillers waardoor haar leven draaglijk bleef. Op 16 januari 2002 hebben we haar in laten slapen. Ze had al een aantal dagen behoorlijke diarree, kon zich niet meer warm houden en kon haar evenwicht niet meer bewaren tijdens het poepen. Ze had veel moeite met het opstaan en we zagen haar meer lijden dan leven.
Sascha is bijna 15 jaar geworden.