Belevenissen van Jessie

 

Spelende hondjes in de stro
Spelende hondjes in het hooi
Jessie speelt samen met haar broertjes, zusjes en moeder in het hooi. Zij was totaal onbekend met het huiselijke leven wat haar te wachten stond.

met moeder in het stro
met moeder in het hooi
Als pupjes zo opgroeien bij een fokker laat ze dan alstublieft liggen! Alleen op die manier kunnen we er voor zorgen dat fokkers hun verantwoordelijkheid nemen. Er zijn gelukkig genoeg fokkers die hun pupjes wel socialiseren en je betaalt er niets meer voor!
Met Jessie is het goed gekomen. Zij heeft de mazzel gehad dat ze in ons gezin is terecht gekomen. Menig ander had haar al lang naar het asiel gebracht.

Jessie 5 weken oud
Jessie 5 weken oud

jessie in bench
Thuis in de bench
Ik ben er zeker van dat Jessie’s onzekere gedrag grotendeels te wijten valt aan de prikkelarme omgeving waarin ze de eerste weken van haar leven is opgegroeid.  

Jessie gaat zwemmen
Jessie gaat zwemmen
Jessie hield nooit erg van water, totdat we er samen met haar in zijn gegaan. Na een half uurtje oefenen had ze door dat ze zwemmen kon en vanaf dat moment schuwt ze geen plas meer!

jessie ligt bij thijs
Bij Thijs op de rug tussen de benen, zo rol je niet om

Thijs voetbalt met de honden
Thijs voetbalt met de honden

op pad met de Doggy Ride
op pad met de Doggy Ride
Dit ga je toch niet menen! We hebben de Doggy Ride in de aanbieding. Reden om er zelf ook maar eens eentje te arresteren zoals wij dat noemen. Jessie vindt het niet geweldig maar blijft wel keurig zitten. Floran maak je niet gek. Zij past zich gemakkelijk aan. 

Er is bloed getapt
Er is bloed getapt
2006:

Jessie is naar de dierenarts geweest om bloed af te tappen voor onderzoek.

Ze is erg onzeker en lijkt het leven niet altijd leuk te vinden. “Jessie is niet gelukkig bij ons”, zeg ik wel eens. Ze heeft een enorme sterke gevoelsband met mij. Ik stoor me nogal eens aan haar gedrag. Op vakantie in Drenthe viel het mij op dat zij nooit echt ontspannen is. Raar eigenlijk want het is beslist niet zo dat zij een taak heeft die ze niet aan kan. De roedel is bij ons thuis heel duidelijk. Ik heb haar enkele jaren geleden al laten observeren door een gedragsdeskundige die met Bach bloesem werkt. Helaas heeft het niet echt geholpen maar zij kon mij wel enkele handreikingen geven. Jessie is in onze winkel onderdanig / agressief naar andere honden en soms naar mensen. Ze bijt absoluut niet maar komt grommend met een lage kophouding op hen af en drentelt daarna een poosje tongelend waarna ze haar plek weer zoekt. Ze vindt het hoogst onplezierig in de winkel en ik neem haar dan ook maar niet vaak meer mee en als ze al mee gaat ligt ze in mijn kantoor. Datzelfde gedrag vertoonde ze op de camping in Drenthe en ze joeg daarmee mensen schrik aan. Ook bij ons thuis kan ze bij het minst of geringst in de stress raken. Voor mij was de maat vol en ik heb haar mee laten nemen naar een paragnost die bij mensen goede resultaten boekt met handoplegging. Het opvallende was dat Jessie die dag heel rustig en relaxed was. Kennelijk heeft het wel wat gedaan. Daarvoor had ik al een foto meegegeven aan iemand die telepathie bij honden doet en die kwam met een mogelijk spijsverteringsprobleem en een trauma in het hoofd. Nou klonk me dat niet helemaal vreemd want Jessie poept zo vaak ik haar uit laat. Trauma in het hoofd zou ook kunnen want ze heeft ooit een afgebroken tand opgelopen tijdens een spel. Om zeker te zijn dat Jessie lichamelijk in orde is heb ik bloed laten prikken en laten onderzoeken op nierfunctie, leverfunctie, schildklierfunctie en suikerziekte. Gelukkig kwam er helemaal niets uit en lijkt Jessie zo gezond als een vis. We gaan dus proberen wat aan het gedrag te doen. Buiten in het veld voelt Jessie zich prettig. Ze is dan lekker speels en uitdagend naar andere honden, een heerlijk hondje dus!

Jessie!
Jessie!
September 2007Jessie wordt steeds beter hanteerbaar. Sinds Imre er is hoeft Jessie niet meer in de bench maar slaapt ze in de kamer op haar kleed of op het bankje. Ze mag absoluut niet op onze bank en dat weet ze heel goed. Als ze dat toch gedaan heeft dan moet ze de volgende avond in de bench slapen en dat ervaart ze duidelijk als straf. Imre speelt heel veel et Jessie waardoor ze veel minder gespannen is. Het is in huis een rustig, ja zelfs oud lijkend en saai hondje maar zodra je in het veld bent met haar verandert ze in een heerlijk fanatiek en speels monstertje!

Jessie ontspannen
Jessie ontspannen

allert koppie van Jessie
allert koppie van Jessie

 

 op het Peeske valt weer veel te ontdekken
We wandelen op het Peeske. De honden zijn hier nog niet eerder geweest en dat is feest!

smullen van een runderstrot.

Lekker, een runderstrot! Dat is weer eens even wat anders dan brokjes.

 kom maar op met die bal Jessie duikt direct de eerste de beste sloot in die we tegen komen op het Horsterpark. “kom maar op met die bal” lijkt ze te zeggen. Ze vindt het heerlijk om ballen te halen maar brengt ze helaas nog steeds niet helemaal terug, zeker niet als ook Imre en Floran er bij zijn. Ze brengt ze tot de kant en van daaruit mag één van de andere honden het werk afmaken. Het gaat heel goed met Jessie. Ze is weer vrolijk en minder gestrest. Wel moet ik oppassen dat ik haar niet teveel laat rennen en graven want dan krijgt ze problemen met de gewrichten. Het vervelende is dat dat nou juist haar favoriete bezigheden zijn. Vooral het graven vindt ze prachtig. Soms loop ik alleen met Floran en Imre het hele rondje Horsterpark en blijft Jessie op de bult op zoek naar muisjes en molletjes. We treffen elkaar dan weer als ik naar huis wil gaan. Jessie vindt het heel fijn om bij onze medewerkster Laura te logeren. Ze is helemaal verknocht aan Laura en Laura aan Jessie. Als we Laura toevallig treffen in het park is het een hele toer om Jessie met ons mee te laten lopen i.p.v met Laura.Inmiddels is Jessie bijna negen jaar maar in het park merk je daar helemaal niets van. Ze rent en speelt nog lekker mee en zwemt elke hond er uit als het op een wedstrijdje aankomt!

Jessie op het Rozendaalse veld
Op het Rozendaalse veld

in het Horsterpark
Het bijna dagelijkse uitje naar het Horsterpark 07 2009
 Jessie op haar kussen Februari 2010:Jessie werd onverklaarbaar mager. Na onderzoek en röntgenfoto’s bleek er een flinke “bal” in de buik te zitten. Aanvankelijk leek het op de milt te zijn maar toen ze geopereerd werd bleek het vast te zitten aan de lever. De hele tumor en de halve lever zijn verwijderd. De tumor woog 700 gram! Het was even spannend, het kon twee kanten op. Gelukkig knapte Jessie vrij snel weer op van de zware operatie.
Op het bankje

Als Jessie op het bankje ligt krijgt geen van de andere honden het in hun hersens om er bij te komen liggen. Als Floran op het bankje ligt is dat wel anders!

Het zwart wordt steeds grijzerBijna 12 jaar, een beetje staar, een beetje stram maar verder nog best in orde!
sneeuw blijft leuk! Met een jasje aan kun je de sneeuw wel trotseren! Jessie houdt zich niet meer zo goed warm en kan de extra bescherming wel gebruiken.