Floran


Floran-februari-2011

Floran is geboren op 08 oktober 2001 bij Els van der Hoek uit Groessen. (huidige kennelnaam Uut de Terpse hoek) Haar vader is kampioen Gysbert fan ‘e Âlde Leane en haar moeder Ylkje fan ’t Paradijske. Ze komt uit een nest van acht pups waarvan er twee bruin waren. De naam Floran betekent bloeiend en is afgeleid van Florence.

Toen ik Floran ophaalde bij de fokker zag ik al wel dat ze een bruin stipje op haar poot had. Ik wist echter toen nog niet dat er met haar dus eigenlijk niet gefokt zou mogen worden omdat ze een driekleur hond was. Op haar stamboom staat ze als zwart-wit te boek dus het was verder ook niet bekend. Pas na haar eerste nest waarin vier driekleur pups voorkwamen werd duidelijk dat Floran niet alleen driekleur verervend is maar het ook uit. (ze heeft nog steeds een bruine stip op haar voorpoot) Ondanks dát heeft Floran toch nog een paar nestjes gehad en zijn haar pups dus allemaal driekleur verervend. Op zich helemaal niet erg maar men moet er wel rekening mee houden met de partnerkeuze.

Om te mogen fokken heb ik met haar een paar shows gelopen waarin zij altijd goede resultaten boekte.

Het lopen van shows is niet echt mijn wereld, ofschoon ik de clubmatch wel heel gezellig vind.
Ik ben via een medecursist op de hondenschool in aanraking gekomen met jachttraining en dat is veel meer op mijn lijf geschreven. Met Floran heb ik fanatiek getraind en we hebben samen leuke proeven gelopen en mooie diploma’s gehaald. Op het blog van de van ’t Buske hounen in actie staan leuke verslagen van de proeven die we gelopen hebben.

In juni 2014 voelde ik een knobbel bij haar tepel. Het bleek een melkkliertumor en die is met succes verwijderd. Vier weken later had ze opnieuw allemaal knobbeltjes vanaf haar oksel tot halverwege de flank. Er is een flinke lap huid verwijderd en Floran knapte gelukkig weer op. Eind juli kreeg ze plotseling een dikke buik. De dierenarts genoot net zijn laatste vakantiedag maar was zo vriendelijk om terug te komen om haar nog eens te opereren. We hadden afgesproken dat we haar niet meer wakker zouden laten worden als het foute boel zou zijn en als dat zo was zouden we Jessie, die al langer aftakelde qua gezondheid, ook laten gaan. Helaas was de uitslag “foute boel”. Ze had tumoren op de lever en de milt. Haar buikholte had zich helemaal gevuld met vocht. We hebben haar niet meer wakker laten worden.

Floran is op 1 augustus 2014 samen met haar huisgenootje Jessie waarmee ze haar hele leven samen heeft gedeeld, overleden.

Samen

Samen jong, samen oud
Samen lief, samen stout
Samen buiten, samen spelen
Samen binnen, bankje delen
Samen graven, naar de mollen
Samen rennen, samen dollen
Samen trainen, met de baas
Samen jagen, op het haas
Samen strijden, dezelfde strijd
Samen, samen, voor altijd…