Guusje verwacht het Lytse nest

20160727_194612_1471459479803
Piet en Guusje gekoppeld

Hoewel het totaal niet de bedoeling was om met Guusje nog een nestje te fokken nadat zij leeg gebleven is na de dekking met Duco, gaat zij het Lytse nest verzorgen.
Reden van deze ommekeer is dekreu Piet. Waarom?
De eigenaren van Piet hebben al lang geleden gevraagd of Piet bij ons kon logeren tijdens hun vakantie en natuurlijk kon dat. Piet zou op 21 juli gebracht worden. Half juni was Guusje nog niet loops en ik zag al gebeuren dat ze juist tijdens Piet’s verblijf loops zou zijn. De logeerpartij afblazen vonden we niet kunnen en dan blijven er 2 opties over: 1. We scheiden de honden gedurende de dekrijpe periode of 2. We vragen een dekking aan en zien wel wat het wordt. Piet is een jonge beginnende dekreu en daarom viel optie 1 eigenlijk wel af.
Half juni hebben we een dekaanvraag gedaan bij de NVSW en deze is goedgekeurd. Piet kon dus gewoon komen en zou niet gehinderd worden als hij wilde dekken.
Op donderdag 21 juli werd hij gebracht, Guusje was inmiddels ruim een week loops. Hij rook er aan maar begreep heel goed dat het moment suprême nog niet daar was. ’s Zondags bood Guusje zich aan en hij deed verwoede pogingen om te dekken maar het lukte niet. ’s Nachts zaten de honden in de bench / kennel maar had Piet zijn uiterste best gedaan om te ontsnappen wat resulteerde in een kapotte neus. Overdag terwijl wij aan het werk waren zaten de honden gescheiden, dachten we… Voor Piet en Guusje waren deuren geen enkele belemmering om elkaar te treffen. Of het tot een dekking was gekomen wist ik niet maar het zou zomaar gekund hebben en dat bracht een dilemma: moest ik nou de dekkaart insturen of niet? Piet deed wel flinke pogingen maar geen van de pogingen lukte in onze aanwezigheid. Om zeker te zijn dat Guusje gedekt zou worden ben ik naar dekmeester Tom Boxman geweest die ik kende van de dekking met Duco. Daar kwam het tot een geslaagde dekking. De dagen daarna wist Piet feilloos hoe het moest en heeft hij gedurende 3 dagen Guusje soms wel 2 keer daags, wat we gezien hebben tenminste, gedekt. Inmiddels zijn we ruim 4 weken verder en ben ik er redelijk zeker van dat Guusje drachtig is. Nu begrijp ik ook waarom het met Duco niet gelukt is, we waren gewoon te vroeg. Guusje staat gewoon lang.  Met Duco hebben we de eerste 2 dagen( dag 12 en 13) een dekking gehad met hulp van de dekmeester.  Nu weet ik dat ze zich weliswaar aanbiedt maar dat de echte eisprong later is. Ze heeft zich nu van zondag tot en met vrijdagochtend aangeboden! Op 26 september is Guusje uitgerekend.

2 thoughts on “Guusje verwacht het Lytse nest

  1. Wij zijn op zoek naar een Wetterhounpup. Wij hebben al vanaf 1980 een Wetterhoun en de laatste is afgelopen juni op 16 jarige leeftijd gestorven. Graag horen wij of en hoe wij in aanmerking kunnen komen van een pup (reu) uit het Lytste nest van Guusje.

  2. Goedenavond,
    De pupjes worden in beginsel verkocht via de wachtlijst van de NVSW maar ik heb ook de mogelijkheid om een aantal pupjes zelf te bemiddelen.
    Stuur een mailtje naar info@vantbuske.com met uw naam en adresgegevens dan neem ik contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.