4e week van de Murdzjen pups

25 augustus – 01 september

Kunnen we dit eten?
Kunnen we dit eten?
Lekker, in een badje voer
Lekker, in een badje voer
Doutsen en Fene
Doutsen en Fene
Hoi Fenne
Hoi Fenne
Kusje
Kusje
Vlees uit de trog
Vlees uit de trog
Perkins begrijpt het
Perkins begrijpt het

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 augustus:
De pups zijn drie weken oud, tijd om te beginnen met het bijvoeren van vlees. Normaal gesproken begin ik met 24 / 25 dagen met het afspenen maar deze pupjes mogen een paar daagjes eerder dan gebruikelijk smullen van het heerlijke goedje. Guusje voedt nog wel maar het is niet om over naar huis te schrijven. De pups hebben tandjes en dat doet natuurlijk pijn. Dan is zo’n robuuste Wetter toch maar een watje. De stabij’s bleven maar voeden en moesten ingepakt worden om te voorkomen dat de pups nog melk scoorden terwijl ze al bijna naar de nieuwe eigenaren gingen. Misschien kwam het nestje voor Guusje net iets te vroeg en is ze nog niet zo toe aan het moederschap alhoewel ze zich met vlagen als een volleerd moedertje gedraagt.

De Prins vlees schijven vinden gretig aftrek bij de pupjes. De ontlasting is mooi stevig en je hoort ze groeien… Ze krijgen vier keer daags één schijf te verdelen met z’n achten. Daarnaast krijgen ze drie keer daags 30 – 40cc flessenmelk en drinken ze bij Guusje die zo’n vier keer per dag voedt.

Sterre heeft zich onder de bank verschanst
Sterre heeft zich onder de bank verschanst
Rivan als zwabbertje door de trog
Rivan als zwabbertje door de trog
Bruun
Bruun,één brok stabiliteit
en hier nog zo één: Perkins
en hier nog zo één: Perkins
Au
Au
Fenne zegt haaaaai
Fenne zegt haaaaai
Kusjes voor elkaar
Kusjes voor elkaar
Bruun heeft een grote bek
Bruun heeft een grote bek
Gezellieee
Gezellieee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 augustus, wat vliegt de tijd als het gezellig is!
De pups zoeken elkaar op na het eten want tja, je weet maar nooit of er niet een stukje vlees is blijven hangen. Ze wassen elkaar grondig en dat vinden wij niet erg…
De lekkere puppygeur heeft plaats gemaakt voor een minder prettig riekend vleesluchtje maar de poep is er wel mooi van. De pups glimmen als spiegeltjes en krijgen al een mooie vacht. De staarten staan fier rechtop en beginnen al te krullen. Volgens mij zijn het mooie types bij maar ik ben natuurlijk wel gekleurd…
Ik ben reuze benieuwd wat Tjitske van het nest vindt. Zij is een echte wetterhoun kenner en kan dus als geen ander een oordeel vellen.

Commando stapelen
Commando stapelen
Roosje, Rivan, Doutsen en Bruun
Roosje, Rivan, Doutsen en Bruun
Perkins, Fenne, Imke en sterre
Perkins, Fenne, Imke en sterre
Toetje
Toetje
Spelen met Bertus
Spelen met Bertus
een rijtje eters
een rijtje eters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al jaren staat er een voerbakhouder voor de pupjes op mijn verlanglijstje maar Bertus heeft het veel te druk met andere dingen om zoiets voor mij in elkaar te knutselen. Nu, 8 nesten verder, heeft Jan, de man van Josette, deze prachtige houders voor mij gemaakt, maar ook een beetje voor zichzelf als Amy straks een nestje krijgt.
Josette heeft er een leuk kleurtje aan gegeven en zo hebben de Murdzjens de primeur om aan te schuiven aan deze prachtige dis!
Ze kiezen elk een eigen bakje en blijven daar ook tot het bijna op is. Daarna komt direct de schoonmaakploeg om de restjes te verwijderen en aansluitend het toetje.’s Avonds voor het slapen gaan, als de stabijs beneden in hun mandjes liggen, mogen de pupjes nog even rond denderen en spelen met de baas. (doet me denken aan het liedje van Gerard Cox: … haartjes nat nog even op, totdat vader zei: vooruit naar bed… zing het zelf maar verder) Zo is het dus nu bij de Elsmannetjes ook. De pups vinden het geweldig maar zijn daarna ook totaal gesloopt en slapen de hele nacht door tot de volgende ochtend acht uur!

De schoonmaakploeg
De schoonmaakploeg
Bruun snapt het helemaal
Bruun snapt het helemaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Einde week 4. We zijn al weer over de helft, wat gaat de tijd snel.
De pups groeien goed en hebben hun achterstand weer helemaal ingehaald. Ze hebben prachtige staartdrachten, mooie gebitjes en lijken goed van bouw te zijn. De vachten zijn verschillend: er zijn er die, net als Guusje destijds, een langere krullige vacht hebben en er zijn er die er wollig uit zien. Ik heb geen idee hoe zich dat ontwikkelt. Volgens een ervaren fokker was dat ook heel verschillend. De pupjes hebben wel allemaal een krullenbolletje. Inmiddels eten ze vier keer daags vlees of brokjes. (Proplan Robuust) Daarnaast drinken ze nog een beetje bij Guusje maar het flesje van Brigitte behoort definitief tot het verleden!

20 minuten beeldmateriaal is weer tot 6 minuten film verknipt.
Geniet van de hoogtepunten van week 4.