Dekking en dracht Lytse nest

Guusje werd op 14 juli loops. Een week later kwam Piet bij ons logeren omdat zijn eigenaren met vakantie gingen. Hij zou bijna vier weken blijven. Eind juni zag ik de bui al hangen… De NVSW heeft een positief advies gegeven voor deze combinatie en dus stond niets een eventuele dekking in de weg. Op zondag 26 juli bood Guusje zich goed aan en deed Piet verwoede pogingen maar het leek niet te lukken.
’s Maandag was het van hetzelfde laken een pak maar waren ze wel even alleen geweest en heb ik dus niet gezien of er wat gebeurd was. Om zeker te zijn dat Guusje gedekt zou worden en om Piet een handje te helpen ben ik naar Ton Boxman gereden en daar heeft Piet gedekt. Daarna begreep hij hoe het moest want in de dagen die volgden hebben de twee geliefden maar liefst zes keer gekoppeld gestaan. Ik ga er van uit dat de dekkingen op dinsdag en woensdag op het juiste moment plaats gevonden hebben. Guusje heeft zich tot en met vrijdag aan toe aangeboden maar toen vond ik het welletjes. Zes keer, wat ik gezien heb, is echt genoeg!

Een dag later lukte het wel op dezelfde plek
Een dag later lukte het wel op dezelfde plek

Piet doet hier nog zijn uiterste best
Piet doet hier nog zijn uiterste best

Het gewicht van Guusje tijdens de dracht

26/07

1e week 2e week 3e week 4e week 5e week 6e
week
7e week
36.2  36.5 36.2 36.2  37.3 38.0 39.9  42.0

Het gewicht per dag

bijzonderheden

20/09 21/09 22/09 23/09 24/09 25/09 26/09
44.0  44.5 44.9 45.4  45.6  45.7
27/09            
uitgerekend
 
 2 Augustus
Guusje slaapt veel en is behoorlijk sloom. Ik heb nu al het idee dat ze wel drachtig is.
 9 Augustus
Iets aangekomen maar dat zal vooral te maken hebben met minder beweging. Ze maakt zich niet zo druk.
 16 Augustus
Als die niet drachtig is dan vreet ik mijn schoenen op! Alle symptomen zijn er: de tepels worden groter en ze heeft gekotst tijdens het innestelen van de pups. De brokken eet ze met lange tanden. Voortaan lekker vlees!
 23 Augustus
Ik hoef geen echo te laten maken, ik heb de walnootjes zelf gevoeld. Guusje’s buikje begint al goed te bollen. Ze is ruim een kilo aangekomen terwijl ze nog niets extra’s krijgt. Dat aankomen heeft ook te maken met minder beweging want, och wat slaapt die hond veel! Inmiddels krijgt ze alleen maar Prins vlees te eten en dat gaat er goed in. Guusje is een dure kostganger met 7 schijven vlees per dag…
 30 Augustus
Guusje groeit goed! Ze rust veel maar rent ook nog wel achter een balletje aan om die vervolgens af te laten pakken door Amber, iets wat ze normaal gesproken niet gemakkelijk laat gebeuren. Kennelijk is het iets teveel gevraagd om het hele eind terug te komen lopen met het balletje, vooral als je weet dat het ding dadelijk weer een eind weggeslingerd wordt.
 06 September

Guusje ligt mooi dood.
Guusje ligt mooi dood.

Dat wordt nog wat met nog 1/3 van de dracht te gaan! De groei zit er lekker in. Guusje rust veel maar loopt het rondje nog wel mee al is het in een gematigd tempo. Ze krijgt vanaf deze week 25% meer eten: 9 schijven Prins per dag en een beetje Griekse Yoghurt met 10% vet. De honden mogen altijd de schaaltjes uitlikken als we klaar zijn met het eten. Speciaal voor Guusje hebben we nu vette yoghurt (eten we zelf niet) want ze kan het wel gebruiken.

13 september
Het gaat goed met Guusje! Ze ligt veel en heeft last van de warmte maar verder doet ze het prima! Ik ben vreselijk benieuwd hoeveel pupjes ze gaat krijgen. Voorzichtig schat ik dat het er meer dan de vorige keer zijn maar dat weten we pas als het er uit is. Qua kleuren zijn er twee mogelijkheden:  zwart/wit en bruin/wit omdat zowel Guusje als Piet platen hebben en dat is recessief t.o.v. éénkleurig.  Als het alleen zwart/wit is dan mogen we er van uitgaan dat Piet niet bruinverervend is.
20 september
Het gaat nog steeds prima! Guusje is wel dik, heel dik en er komt wat slijm uit de vulva. Ze eet in kleine porties maar niet altijd even graag. Het zijn nu echt de laatste loodjes. Het melkpakket lijkt meer gevuld dan bij het vorige nest:-)
23 september
Wat is het beest dik! Negen kilo extra maar het gaat wel goed! De Prins vleesschijven kwam haar de strot uit dus ze kreeg weer brokjes maar die laat ze ’s morgens vaak onaangeroerd. De versnaperingen gaan er wel in en gaandeweg de dag scharrelt ze haar kostje wel bij elkaar. De pups zouden nu geboren mogen worden maar het zou me wel erg goed uitkomen als ze nog tot maandag blijven zitten.
25 september

Dikke Guusje!
Dikke Guusje!

Guusje was vannacht een beetje onrustig. Ze graaft in de werpkist en ook tijdens het uitlaten meent ze dat ze zelf een nest moet maken. De temperatuur is gedaald naar 37 graden. Je ziet dat ze (voor) weeën heeft. Het zal niet lang meer duren tot de pups geboren gaan worden. Ik ben helemaal voorbereid dus laat maar komen!

Guusje heeft het zwaar
Guusje heeft het zwaar

De temperatuur van Guusje in de laatste week

20 sept 21 sept 22 sept 23 sept 24 sept 25 sept 26 sept
ochtend 37.4 37.5  37.8 38.1  37.9  37.8
middag 37.8 37.4 38.0 38.0 37.6 37.0
avond 38.0  37.8  37.4 37.8 37.8