5e week Lytse pups

24 oktober - 31 oktober

Do as I do!

Als je wilt dat je pup leert rustig te blijven liggen zonder dat hij in de bench ligt,  moet je zelf het goede voorbeeld geven.
Zorg dat je alles wat je het komende uur nodig hebt binnen handbereik hebt en dat je zeker weet dat je niet hoeft op te staan.
Zo, zitten maar! Boekje er bij, kopje koffie en geen aandacht schenken aan je pup die dan rustig ligt te slapen. Zo leert hij rustig te blijven liggen. Zou je steeds op staan, gegarandeerd dat je pup ook opstaat. Geef het goede voorbeeld en je zult zien dat je pup in no-time door heeft wat de bedoeling is. Onrust bij jou, onrust bij je pup!

Dat was de vijfde week!

En weer zijn we een week verder. Een week waarin veel gebeurd is. Zo ben ik met Mantel op zondag naar de dierenarts geweest. Hij had ernstige diarree met bloed er bij en viel rap af. Alle zeilen bij in zo’n geval en vooral geen enkel risico. De dierenarts vermoedde een virus. Met medicatie en recovery voer moet hij weer opknappen en dat gebeurde gelukkig ook. Daarna kregen nog een paar pupjes diarree en ook hen hebben we op de medicatie en vlees gezet waarna het euvel snel verholpen was. Ondertussen fotografeer en film ik me helemaal een slag in de rondte. Er is zoveel te zien bij pupjes! Van 50 minuten filmmateriaal heb ik geprobeerd de “high lights” uit te filteren. Een aantal filmpjes zal ik in zijn geheel ook separaat plaatsen. Het is mooi hondengedrag!