Geboorte Amber’s nest

Het was een heftige bevalling. Amber heeft het heel goed gedaan. Ze had de pech dat de eerste pup een flinkerd was en ook nog in een stuit lag. Het filmpje van zijn geboorte zie je onder aan deze pagina. Hij is geboren op het bankje. Amber wilde maar niet in de kist en ik heb er niet moeilijk over gedaan. De tweede viel pardoes op de grond vanaf de sofa. Het was maar een kleine val en ze was al dood. Ze woog slechts 137 gram.  De derde was weer een teefje van 395 gram. Het laatste deel van haar geboorte staat op het filmpje onderaan de pagina. Daarna kwam er zwart reutje die het niet heeft gered. Erg jammer! Zijn broer kwam vrij snel daarna. Ik had wat oxytocine gespoten en dat deed goed. Amber heeft daarna nog een mooi bruin teefje geworpen en een heleboel smurrie.

Een mooi nestje van vier pupjes. Hoewel het jammer is van de twee dode pupjes is het voor Amber wel fijn dat het er niet zo veel zijn.

We gaan genieten!

Amber heeft weeën

18 maart

Amber heeft al een tijdje weeën. Toch duurt het nog ruim 12 uur voor er persweeën zijn.
Ze doet het gelukkig heel goed.

Haakon 450 gram
dode teefje, ze woog slechts 137 gram

Het eerste pupje was geen gemakkelijke bevalling. Ze heeft er flink op moeten persen en uiteindelijk heb ik dit heerschap er tijdens een wee uitgetrokken. Een mooi zwart-wit reutje van 450 gram. Zijn nestnaam is Haakon, genoemd naar zijn halfbroer die eigenlijk de vader van dit nest zou zijn.

De eerstgeborene, Haakon
Mette 395gram

Het derde pupje is een zwart-wit teefje van 396 gram. Haar nestnaam is Mette.

Mette drinkt bij Amber
Mette bij de knuffel
Mette bij Amber
Haakon en Mette
Het dode reutje, hij woog 435 gram.

Het vijfde pupje kwam 2 uur na de vorige. Dat is eigenlijk te lang. Het pupje voelde stevig en ik had ook het idee dat het eerst wel leefde maar hij had flink wat vruchtwater binnen gehad. Ik heb hem nog gereanimeerd en uitgezogen maar het mocht niet baten. Jammer, hij was mooi!

Halbe

Het vijfde pupje wat Amber baarde was weer een reutje. Hij is zwart maar heeft op zijn buik witte platen en zijn voetjes zijn ook allemaal wit. Hij woog 405 gram. We hebben hem een Friese naam gegeven: Halbe.

Mette, Haakon en Halbe
Halbe ligt lekker
Amber perst op de zesde pup
De kers op de taart, een bruin teefje, Marit

Het zesde en laatste pupje is weer een teefje. Ze is bruin met op haar buikje en aan haar voetjes een beetje wit. Ze weegt 435 gram. Haar nestnaam is Marit, de tweede naam van Mette, de echtgenote van Haakon, de kroonprins van Noorwegen.

Marit, Haakon, Halbe en Mette