Dekking en dracht Amber

Op 12 januari is Amber gedekt door Piet, die geen onbekende is omdat hij ook de vader is van ons Lytse nest van Guusje. Dit nest is de F2 outcross, 25% Labrador en 75% Wetterhoun maar het wordt niet via de officiële kanalen gefokt omdat Amber niet is toegelaten tot de fokkerij vanwege een vermeende Dermoïd Sinus, een afwijking die vooral voorkomt bij de Rhodesian Ridgeback. Amber had, op het moment van röntgenen van het F1 nest in november 2015, een hechting boven op haar kop als gevolg van een open geknapt abces. De dierenarts heeft dit uitgeknepen en schoon gespoeld en later is het met een hechtdraadje gehecht zodat het weer mooi zou genezen. Tijdens de gezondheidscheck van het hele F1 nest concludeerde die dierenarts dat dit wel eens DS zou kunnen zijn die verwijderd was. Ondanks verklaringen van de dierenarts die het uitgeknepen heeft én van de dierenarts die het gehecht heeft en, ondanks het feit dat nooit een "tunneltje" gevoeld is op haar kop en nek en,  ondanks  dat Amber volgens de keurmeesters het juiste type was om mee door te gaan is ze niet toegelaten. Ik vond en vind dat nog steeds heel jammer omdat ik graag een pup van Amber had willen houden. Nu kan dat niet omdat dit nest geen stamboom krijgt. (Honden die mee doen aan de KJV proeven op A niveau moeten ingeschreven zijn in het stamboek of in de bijlage van het stamboek) Ik heb besloten om Amber toch een nestje te laten krijgen zodat ze hopelijk iets rustiger en toleranter wordt met puppies.


Dit nest wordt dus zonder "papieren" en zonder "outcross contract" verkocht maar wel met een afstammingsbewijs en een koopcontract. De pups zullen een fijne start van hun leven krijgen met veel liefde, uitstekend voer, prima socialisatie en de nodige vaccinaties, ontwormingen enz.

Als ik ook maar de geringste twijfel had omtrent de gezondheid van Amber dan zou ik haar geen nest laten krijgen!

Dekking door Piet

6 maart
Het gewicht wisselde nogal omdat Amber tijdens onze vakantie iets teveel voer gekregen had. Bovendien had ze een flinke snackpot leeg gevreten kort voor we terug kwamen en kort voor het weegmoment. Dat verklaart de twee kilo extra! We hebben haar weer haar normale portie gegeven zodat de kilo's er vlot af vlogen.

8 weken drachtig
Amber is 53 dagen drachtig

Nog een weekje te gaan!
Ik betwijfel of ze de pupjes nog een week binnen houdt. In beginsel dacht ik dat het geen groot nest zou worden. Ik merkte helemaal niets aan haar maar nu denk ik dat er misschien wel een stuk of zes tot acht pupjes in zitten. We gaan het zien!

12 / 01

1e week 2e week 3e week 4e week 5e week 6e week 7e week
29  29 29 29.4  31 33.4 33.8  34.4

Het gewicht per dag

09 / 03 10 / 03 11 / 03 12 / 03 13 / 03 14 / 03 15 / 03
35.7  36.2 36.5 37.2 37.2 37.3 37.4
16 / 03            
uitgerekend
 

14 maart 2019

Arme Amber...
Ze is dik, steunt en kreunt zo nu en dan en zou nog zó graag een "big hug" willen geven maar het gaat gewoon niet meer. Af en toe kijkt ze naar haar achterkant alsof ze wil zeggen "wat gebeurt daar nou toch?"
Nog een paar daagjes of misschien nog maar een dagje. Ben erg benieuwd naar haar pupjes!

15 maart 2019

De bevalling lijkt in te zetten. Ze hijgt wat meer en vanmiddag was haar temperatuur lager dan normaal. Toch ligt ze ook nog heel ontspannen in haar mand en eet ze nog wat haar voorgeschoteld wordt. Labrador?
Ik ken dit niet van de andere honden. Die aten de laatste dagen nauwelijks. We wachten nog maar even af!

17 maart 2019

Amber heeft al flink weeën maar de echte persweeën blijven uit. Toch zal het niet lang meer duren. Spannend!