Onze andere dieren

pippa TommyNaast onze honden hebben we ook nog een valkparkiet die Tommy heet en een blauwvoorhoofd amazone papegaai genaamd Pippa. Tommy is heel tam en vliegt regelmatig een rondje door onze kamer. Pippa zat in onze winkel maar na de dood van buurman Coco, een tamme geelvoorhoofd amazone papegaai, hebben we haar mee naar huis genomen. Pippa is aan één oog blind. We weten niet hoe oud ze is maar ze is niet de jongste meer. Langzamerhand wordt Pippa steeds tammer.

Kopfoto van onze haan
Kopfoto van onze haan

Buiten op ons terras houden we een toompje kippen. De dames verschaffen ons dagelijks verse eitjes en de haan kraait ons wakker bij onraad of als hij vindt dat we op moeten staan.  Vlaamse Reus Floc woont in een grote ren met hondenhok aan de zijkant van ons terras. Ze zat ooit samen met haar zus Cuni maar zij is begin 2016 plotseling overleden.

Één van onze Vlaamse Reuzen
Één van onze Vlaamse Reuzen
De Glosters komen uit het ei
Glosters die uit het ei komen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op een gedeelte van de bovenverdieping van onze winkel houdt Bertus zijn grote hobby: het kweken van mooie postuur kanaries. (vooral Glosters maar ook Norwich)
In het voorjaar komen er zo’n 60 tot 80 jongen uit het ei gekropen die merendeels verkocht worden op vogelshows en vogelbeurzen en natuurlijk ook in onze winkel.