Bijke Imre van ’t Buske

Imre is een dochter van Floran uit het tweede nest van Floran. Haar vader is kampioen Jesse Buck fan ’t Essenerfjild. Ze is geboren op 27 augustus 2006. De naam Imre komt uit het Hongaars en betekent machtig in de strijd. Bijke is de naam zoals men de Stabij in Friesland aanduidt.
Net als met haar moeder doe ik ook met haar aan jachttraining. Het is de bedoeling dat zij een goed jachthondje gaat worden en dan kun je met het trainen niet vroeg genoeg beginnen. In het nest toonde ze al flink belangstelling voor de vlerkjes en de velletjes. Ik heb met haar puppyjachttraining gedaan bij Tea Blokland in Gorinchem en hebben we de C/B cursus gedaan van de KNJV bij de groep Groenlo. Later heb ik nog met haar getraind bij Haasje Over. Imre heeft een paar C en B diploma’s gehaald maar helaas niet het niveau bereikt waar ik op gehoopt had. Niet omdat zij de capaciteiten niet heeft maar omdat het aan tijd ontbrak om goed te trainen en omdat zij last kreeg van een blessure.

We hebben 4 nestjes met haar gefokt. Het eerste en het laatste nest zijn beide op 11 februari geboren. De eerste in 2009, de laatste vijf jaar later. Uit het laatste nest hebben we Rivan gehouden.